DENİZLİ / BEYAĞAÇ - Beyağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul kermesimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı.

May

Okulun oyun alanları (basketbol, voleybol, futbol v.b) öğrencilerle beraber belli bir program çerçevesinde boyaması gerçekleştirildi.

May

4.  ve 8. sınıf öğrencilerine dönük olarak, İmam Hatip Ortaokullarının ve Liselerinin sunduğu imkanları, mezunlarının başarılarını içeren bilgilendirilme yapıldı.

• Belirli gün ve haftalarda ilçede liseler arası kompozisyon ,resim ve şiir yarışmaları,
  • Okulumuzdaki kitap okuma saatleri,
  • Okulumuzun düzenlediği belirlli gün ve kutlama programları,
  • Kırk Şair Kırk Şiir/Kırk Ayet Kırk Hadis yarışmaları,
  • Mangala turnuvası,
  • Resfebe bilme yarışması,
  • Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap okuma,
  • Sportif Faaliyetler,Turnuvalar,
  • Kermes etkinliği,
  • Topuklu Yaylası gezisi,
  • Pi günü etkinliği,
  • Kitap Fuarı gezisi,
  • Çanakkale Gezisi konularında tanıtım yapıldı.

May

İmam hatip ortaokul son sınıf öğrencilerine, genel ve mesleki liseler tanıtıldı.

May

ÇEDES Projesi Kapsamında Okul Pano Çalışması Yapıldı.

May

Okulumuz Din Kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni Fatma ELMEK tarafından Kutül Amare zaferini anlatan panomuz ve programımız yapıldı. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Okulumuz 8. sınıf öğrencilerinden Zafer Selver Verilen  tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Günün anlam ve önemini içeren konuşma yapıldı.  Halil KUT Paşanın hayatını ise okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinden Mehmet Özke anlattı. Öğrencilerimizden 9 . Sınıflardan Selda Tutumlu  Bayrak Şiirini okudu. Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerinden Emre Saldamlı Kutül Amare zaferi şiirini okudu. Okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinden Hüseyin Öztürk Bir Yolcuya şiirini okudu. Öğrencilerimizden Suat Özke ve Deniz Yadık Çöle Yazılan Zafer şiirini okudu. Program Kut-ül Amare konulu video gösterimi ile sona ermiştir.

Programda emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve okulumuz personeline teşekkür ederiz.

Nis

8.sınıf öğrencilerine dikkat ve odaklanmayı artırmaya yönelik sınav kaygısı etkinliği yapılmıştır. Etkinlik sonucunda sınav kaygısı yaşayan öğrencilerle bireysel görüşme yapılıp öğrencilerin sınav kaygısı nedenleri ve çözümler üzerinde durulmuştur.

Nis

Dini gün ve geceler ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra Ramazan ayının öneminden bahsedildi. Ramazan ayının sonuna doğru gelirken son günlerde  Kadir gecesinin nasıl geçirileceği ile ilgili  video izletildi. Bu ayın önemi gençler için sık sık vurgulandı.

Nis

Okul koridorlarına günümüz şair-yazarların hayatı ve eserlerinin tanıtımını yapan panolar asıldı.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve meslek dersleri Öğretmenleri Fatma ELMEK,Tunahan SALDAMLI,Hediye SABAZ tarafından organize edilen Ramazan Sandığı etkinliğimiz okulumuzda yapılmıştır. Bu etkinlik kapsamında  ramazan sandığımızda toplanan paralarla ve gelen erzaklarla ramazan kolisi hazırlanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Nis

Kts Etkinlikleri kapsamında okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Ezgi KÖSEOĞLU tarafından  ERASMUS+ konusunda okulumuz öğretmenlerine ve yöneticilerine bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Nis

Sınava girecek 12. ve 8.sınıf öğrencilerinin  koçluk sisteminde yer alacak öğrencileri belirlenip plan, program ve eğitim metotları hazırlandı, koçluk sistemi uygulandı. Bireysel olarak matematik derslerindeki başarı durumları analiz edildi.

Nis

Okulumuzda 40 hadis ve 40 ayet yarışması düzenlendi. Jüri üyesi olarak okulumuzun Din Kültürü ve Meslek dersleri öğretmenleri Fatma ELMEK ve Tunahan SALDAMLI eşliğinde yarışmamız  yapıldı.

40 hadis yarışmasına katılanlar

9. Sınıflardan

• Selda Tutumlu
  • Sudenaz Şener
  • Azra Tutumlu

8.Sınıflardan

• Büşra Bellik
  • Ecrin İrem Konukız

40 ayet yarışmasına katılanlar

8.Sınıflardan

• Zafer Selver Verilen
  • Süleyman Can Eken

11.Sınıflardan

• Hüseyin Öztürk
  • Mertcan Arılık

Yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.

Nis

Okul kütüphanemiz saat 17.00'a kadar öğrencilerin erişimine açıktır. Ayrıca öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmeleri için  internet erişimi olan bilgisayarımızda mevcuttur.